Prvi spomladanski izhod z Divjimi risi

16. marca je naša bratovščina imela prvo spomladansko srečanje z Divjimi risi. Sončno spomladansko vreme nas je premamilo v naravo.

Orientacija

Orientacija po zemljevidu

Za spremembo smo se tokrat zbrali na enoti H2, saj je to bila tudi izhodiščna točka našega sprehoda. Po krogu in skavtski molitvi, v kateri smo se izročili v varstvu našemu Gospodu, smo krenili na prijeten sprehod. Pot nas je najprej vodila po stari cesti mimo starih kmetij v smeri cerkve sv. Duha, vendar smo pred potokom Koprivnica krenili pod avtocesto in v prvem odcepu desno v smeri proti Lahovni. Pri prvi kmetiji smo se zaustavili in občudovali prelepega pava. Za hlevom ob cesti pa smo si še ogledali majhno čredo konj.

Tukaj smo zavili desno po makadamski cesti in nadaljevali pot proti Zgornji Hudinji. Tam smo se ustavili pri ribniku in opazovali prebujajočo se naravo. Počitek smo izkoristili za družabne igre. Pomerili smo se v glasovnem prepoznavanju bližnjih. Da pa zadeva ni bila preveč enostavna, je moral vsak z zaprtimi očmi izbrati posameznika, ta se pa je moral oglasiti drugače kakor se običajno (npr. kot krava, ali pes). Bilo je prav zanimivo in zabavno.

Nazaj smo se vračali proti Spodnji Hudinji, vendar smo takoj za avtocesto krenili desno v hrib in si s tem skrajšali pot. Po makadamski poti smo prišli skoraj naravnost pred enoto. Tam smo se utaborili kar v vrtni uti. Ob soku, čaju, piškotih in prijetnem kramljanju nam je kar prehitro mineval čas. Preden smo se poslovili, smo se še spomnili vseh slavljencev, ki so pred kratkim ali pa še bodo praznovali svoj rojstni dan. S pesmijo Vse najboljše za Te smo jih prijetno presenetili.

Za več slik pa kliknite na fotogalerije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja