ZBOKSS skavtski začetek leta in romanje v ASSISI

Na kratko naj vam še predstavim dva skavtska dogodka na nivoju ZBOKSS-a, ki sta se zgodila v mesecu oktobru 2013 in smo se jih udeležili tudi skavti iz naše bratovščine.

Na ZBOKSS skavtskem začetku leta 2013

Na ZBOKSS skavtskem začetku leta 2013

Prvi je bil v soboto 12.10.2013 ZBOKSS skavtski začetek leta v Škofji loki – PODAJ MI ŠAPO, s katerim smo tudi počastili 10. obletnico bratovščine Škofjeloških medvedov. Tega srečanja smo se udeležili trije člani naše bratovščine: Zinka, Božena in Darko. Čeprav je bilo deževno in hladno vreme, to ni pokvarilo našega vzdušja. Razdeljeni po več skupinah smo si pod odličnim vodstvom domačih skavtov ogledali različne konce prelepe Škofje loke. V skupini, v kateri sem bil jaz, smo si ogledali manj znan del Škofje loke – Puštal, predel predvsem na desni strani reke Sore.

Po assiškem kamnu stopam...

Po assiškem kamnu stopam…

Drugi dogodek je bilo od 15.10. do 19.10.2013 romanje v Assisi, ki sem se ga udeležil iz naše bratovščine žal samo jaz, saj se ga Mojca zaradi zdravstvenih razlogov ni mogla udeležiti. Značilnost letošnjega romanja je bilo enkratno sproščeno skavtsko vzdušje, kakršnega na teh romanjih vsaj jaz še nisem doživel. Naslov letošnjega romanja je bil POPRAVI MOJO CERKEV, tipično frančiškov, ki se zelo sovpada z letošnjim letom vere. Poleg malce resnejšega duhovnega dela po skupinah, ko smo se spraševali kako ”popravljati cerkev”, so se tudi ostale aktivnosti  dnevno izmenjaje odvijale po skupinah: ena je pripravila hvalnice, druga večernice, tretja je čistila in skrbela za program radia ROMAR, četrta za pripravo zajtrka in večerje ter ta peta za sodelovanje pri bogoslužju pri sv. mašah. In prav višek smo doživljali  pri prečudovitih mašah v stari stolnici, na ameriškem vojaškem pokopališču pri Rivotortu, v cerkvi sv. Štefana in v cerkvici na Celici pri Cortoni. Romali smo od kraja do kraja pomembnejših postaj v Frančiškovem življenju. Tudi prepevali smo in to na veeeliiikooo, z žarom in veseljem, tako da se je začutil Frančiškov duh po assiških ulicah. Ja, bilo je resnično lepo!

Za kaj več pa kliknite na fotogalerije na naši spletni strani ali pa si oglejte vtise udeležencev na spletni strani ZBOKSS wiki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja