Na Braslovškem jezeru

V nedeljo 27.10.2013 smo imeli prvi letošnji jesenski izhod z našimi Divjimi risi. Na to srečanje smo čakali z veliko nestrpnostjo, saj se že nismo videli od pomladi.

Z Divjimi risi v krogu ob Braslovškem jezeru

Z Divjimi risi v krogu ob Braslovškem jezeru

Čeprav je bil na zavodu CVD Golovec tako imenovani zaprt vikend, ko gre veliko varovancev domov, se nas je vseeno zbralo kar lepo število. Našega srečanja se je udeležilo 12 Divjih risov in 6 Celjskih zverinic. Pridružila se nam je tudi s. Grazyna, ki se je pred nekaj dnevi vrnila s svojega dopusta s Poljske.

Kljub močnemu vetru in grozečim oblakom, nam to ni pokvarilo našega razpoloženja. Na Braslovškem jezeru nas je čakalo malo presenečenje, saj tam ni skoraj nič pihalo. Zato je bil sprehod ob prekrasni obali Braslovškega jezera zelo prijeten. Razdelili smo se v dve skupini, ki sta šli vsaka po svoji strani obale; tisti, ki smo imeli na vozičkih Damjano in Slavico ter so težje hodili,smo šli po lažji poti po cesti, ostali pa po drugi strani po bolj razgibani gozdni poti. Na drugi strani jezera smo se ponovno srečali. Med potjo smo imeli nalogo, da zberemo deset različnih listov in ugotovimo, kateremu drevesu pripada. Divji risi so dokazali, da se poleg dreves še spoznajo tudi na ostale rastline v gozdu. Na primer Zlatka se je izkazala kot dobra poznavalka gob.

Po sprehodu smo se še oglasili v bližnjem gostinskem lokalu na pijačo. Ob prijetnem klepetu ob kavici je naše druženje kar prehitro minilo. Prvi mrak nas je opozoril, da bomo morali počasi  končati naše srečanje. V krogu smo na hitro strnili naše vtise. Našega kratkega izleta ob Braslovškem jezeru je bil še posebej vesel Branko, saj je rodom prav iz bližnjih Braslovč. Ker je počasi pričenjalo deževati, smo v slovo še na hitro zmolili in se odpravili v Celje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja