Divji risi na Marušinem grobu in ob ribniku Vrbje

PentaconS prijatelji Divjimi risi, varovanci CVD Golovec smo tretjo junijsko nedeljo sklenili skavtsko leto s sprehodom ob ribniku Vrbje. Najprej smo na žalskem pokopališču obiskali grob njihove kolegice Maruše, ki jih je nenadoma zapustila lansko jesen. Prižgali smo svečko in zmolili zanjo očenaš. Na pokopališču je sonce močno peklo, zato smo se hitro odpravili proti ribniku Vrbje blizu Žalca.

PentaconV vročem nedeljskem popoldnevu je še kako prijal sprehod v prijetni senci okrog ribnika. Opazovali smo ribe, poslušali različne ptice in občudovali race in labode. Med potjo smo tudi telovadili, se šalili in pogovarjali ter prebrali vse table  ob lepo urejeni poti okrog ribnika, o rastlinah in živalih, zlasti o vpticah, ki jih je mogoče tu videti. Ob poti je bilo tudi lepo razpelo, katerega si je slepi Marjan ‘ogledal’ s tipanjem.

PentaconSeveda nobeno naše druženje ne mine brez kave. Ob njej smo si privoščili se piškote iz nahrbtnika, še malo poklepetali in zraven opazovali še družino ponijev. Razšli smo se z obljubo, da se gotovo spet srečamo v  septembru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja