Prinašam luč, podarjam mir

ovojnica1 stranDanes je na svetu preveč teme, zla, sovraštva, krivic, nasilja. Na svetu ni miru. Posvetimo v to temo okrog nas in v nas z lučjo vere, dobrote, pravičnosti, upanja, ljubezni.

Jezus Kristus, ki se je rodil v Betlehemu, je prišel na svet, da nam prinese luč, da tudi mi postanemo luč. Ogenj ljubezni naj razsvetli in ogreje vsa naša srca.

 Mir je le v čistem, svetlem srcu, v srcu, ki ljubi. Miru ne moremo kupiti. Lahko ga sprejmemo, lahko ga podarimo. Mir je dar Luči.

Dragi skavti, dragi sosedje, bodimo resnično bratje in sestre med seboj. Prinašajmo luč veselja, sprejetosti, dobrote. Podarimo in sprejmimo mir. Odgovorni smo zanj. Ohranili ga bomo le, če ga bomo širili.

To je besedilo poslanice letošnje Alpe Adria izmenjave Luči miru iz Betlehema. Srečanje slovenskih, italijanskih, hrvaških in avstrijskih odraslih skavtov je letos pri nas v Celju v soboto, 20. decembra. Bodimo tudi mi luč drug drugemu in podarjajmo Njegov dar – dar Jezusa Kristusa dalje v duhu te poslanice in še vse slovenske ‘Za Tvoj dar mi je ___ mar.’  Koliko?

Več o AA izmenjavi Luči miru iz Betlehema pa na tejle povezavi

http://aalmb2014.skavt.net/vpisi-naslov-strani12041

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja