ABRAHAMCI IMAJO TALENT

Letošnje zimovanje je bilo res nekaj posebnega, saj smo praznovali 5 x 50 – okrogle obletnice petih naših abrahamcev: Majde, Vojka, Tomija, Roberta in Marka.

Na predvečer valentinovega smo se zbrali v škofijskem domu Karitas v Vrbju pri Žalcu. Ta večer smo posvetili predvsem duhovni poglobitvi. Razmišljali smo o hvaležnosti, saj je srečanje z Abrahamom tudi priložnost, da se Gospodu zahvalimo za življenje ter za vse, kar nam je le-to prineslo.

??????????Soboto smo začeli z jutranjo sveto mašo, ki jo je daroval br. Marko, dopoldne  pa nadaljevali z razmišljanjem o prijateljstvu.   Za izhodišče smo vzeli misel Francisa Bacona ‘Ljudje, ki nimajo prijateljev, so ljudožerci lastnih src‘. Izmenjali smo prav lepe misli, jih zapisali na lističe in jih kasneje vložili v darilne škatlice, ki smo jih izdelali za vse skavtske prijatelje v bratovščini. Pripravljali pa smo tudi voščila za slavljence.

??????????Po kosilu smo se podali na izziv okrog ribnika Vrbje, na katerem so abrahamci morali opraviti različne preiskušnje (poznavanje skavtskih zakonov, 10 božjih zapovedi, skleci in počepi, risanje svojih skavtskih imen v sneg, kurjenje ognja v snegu,…), zraven pa iskati še posebne vrečke, v katerih so bili delčki naloge za večerno praznovanje. Vsak abrahamec je moral sestaviti svojo sliko, le-te pa so jo morali povezati v zgodbo ali pesem.

??????????Po večerji se nam je pridružilo veliko skavtskih prijateljev, ki jih že dolgo nismo videli na srečanjih in  začelo se je pravo praznovanje ‚Abrahamci imajo talent‘. Naši prijatelji so nam pripravili igrico o Rdeči kapici, v kateri je babico zamenjal dedek. Nato so pokazali, kako so izpolnili nalogo z izziva – sestavili so zelo zabavno pesmico. Sledil je prikaz  talentov vsakega slavljenca in na koncu so si vsi prislužili priznanje in medaljo. Seveda smo tudi vsem čestitali in zapeli priložnostno pesem. Bilo je veselo in zabavno skoraj do polnoči.

V nedeljskem jutru je sveto mašo daroval br. Marjan. Po obilnem zajtrku pa smo se poslovili, hvaležni za vse, kar smo lepega skupaj doživeli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja